Analyse Mbokani doet het zeker niet slecht, maar wie zijn de grootste goalgetters van Europa?

Dennis Rosiers
| 2 reacties
Mbokani doet het zeker niet slecht, maar wie zijn de grootste goalgetters van Europa?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dieumerci Mbokani scoorde ook zondag alweer een doelpunt in de verloren wedstrijd tegen KV Mechelen. De Congolees van Antwerp scoorde tot dusver om de 99 minuten in de JPL. Een knappe statistiek, maar zeker niet de beste van Europa. Een overzicht.

 

Spanje: Geen Messi, Suarez of Benzema

Niet Messi, Suarez of Benzema staat bovenaan de topschutterslijst van La Liga. Die eer is weggelegd voor Loren Morón. De 25-jarige Spaanse spits scoorde al zeven keer voor Betis Sevilla, dat in het klassement pas op een achttiende plaats is terug te vinden.

Engeland en Duitsland: ‘the usual suspects’

In Engeland staat Sergio Aguero bovenaan de topschutterslijst. Hij scoorde net als Tammy Abraham al acht keer in de Premier League. De Argentijn had hiervoor minder minuten nodig dan het Engelse talent van Chelsea. De laatste weken krijgt Gabriel Jesus vaak de voorkeur op Aguero, maar de Argentijn blijft een garantie op doelpunten. Hij scoorde tot dusver gemiddeld om de 70 minuten in de loodzware Premier League.

In de Bundesliga staat er eens te meer geen maat op de Poolse doelpuntenmachine Robert Lewandowski. Lewa scoorde al twaalf competitiedoelpunten voor Bayern München. De 31-jarige goalgetter kwam al in alle acht competitiewedstrijden minstens een keer tot scoren. Zijn gemiddelde is dan ook duizelingwekkend: hij treft gemiddeld elke 58 minuten raak. Toch is hij hiermee niet de primus van Europa.

Erling Haaland

De 19-jarige Noor Erling Haaland doet nóg beter. Weliswaar in de minder hoog aangeschreven Oostenrijkse Bundesliga lukte de Noor intussen al elf competitiedoelpunten in amper acht wedstrijden. Dit maakt dat hij maar liefst elke 54 minuten scoort in de competitie. Ook in de Champions League is de spits van Red Bull Salzburg goed bij schot: vier doelpunten in twee wedstrijden, waaronder een hattrick tegen Racing Genk op de eerste speeldag.

Elders in Europa

In Turkije prijkt ook een bekende naam bovenaan de lijst: Papiss Cissé. De Senegalese ex-spits van Newcastle United stond deze zomer nadrukkelijk in de belangstelling van Anderlecht, maar werd niet gehaald. Hij vertrok naar Alanyaspor, waar hij tot dusver acht keer de weg naar doel vond. Mede door de goals van Cissé voert Alanyaspor voorlopig het klassement aan in Turkije.

In Frankrijk scoorde de Nigeriaanse spits Victor Osimhen (ex-Charleroi) al zeven keer in de Ligue 1. Hij is hierdoor gedeeld topschutter met Diallo van FC Metz, die weliswaar minder minuten nodig had en hierdoor in deze lijst is opgenomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties