Waarom KV Mechelen wel al ambities voor play-off 1 mag uitspreken

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Waarom KV Mechelen wel al ambities voor play-off 1 mag uitspreken

KV Mechelen kan na twaalf speeldagen een erg mooi parcours voorleggen, maar over play-off 1 praten, dat doet de derde in de stand nog niet. Maar wat is daar mis mee?

Malinwa beschikt over een uitgebalanceerd elftal dat voort borduurt op het elan -promotie uit 1B en bekerwinst- van vorig jaar. Het verloor dit seizoen nog maar drie keer, boekte een knappe 13 op 21 buitenshuis en heeft nog twee thuiswedstrijden tegoed. Je zou voor minder beginnen zweven. Maar dat doen ze bij de Maneblussers niet. Daar nemen ze de woorden 'play-off 1' liever nog niet in de mond.

Mentaal onverwoestbaar

Maar je vraagt je af waarom ze dat niet durven. Deze groep is immers niet uit zijn lood te slaan. De extrasportieve heisa rond 'Propere Handen' of niemand die hen de beker zag winnen... er heerst een echte 'wij tegen de rest mentaliteit' bij de club. Sinds oktober 2018 al, maar voorlopig lijkt die alleen maar aangesterkt te worden, bijvoorbeeld door zware schorsingsvoorstellen. De groep is ook zo goed als bij elkaar gebleven met slechts enkele nieuwe elementen.

Cijfers liegen niet

"Het plaatje klopt en nu moeten we gaan", liet Yannick Thoelen na de match tegen Waasland-Beveren optekenen. Hij pakte overigens weer twee punten voor zijn ploeg met een puike reflex bij 1-2. Alleen wil Thoelen, net zoals de rest van de spelersgroep, het pas in januari over play-off 1 hebben.

Maar Mechelen staat nu waar het staat, op die derde plek, en is gewoon in uitstekende doen met een negen op negen. Bovendien zijn de twee eerstvolgende matchen haalbare kaarten: thuis tegen een STVV op de dool en Charleroi.

"We gaan nog een dip hebben", vreesde Joachim Van Damme. Maar welke ploeg niet? 23 punten in de heenronde en daar kunnen er nog hoogstens negen bij komen. Dat kunststukje herhalen en play-off 1 als promovendus is een feit. En wat is er mis met ambitie hebben? "Jullie mogen ons bestempelen als play-off 1 kandidaat", legde Jordi Vanlerberghe heel fel de nadruk op 'jullie'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties