De analyses van Dury en Mercier: "Voetbal is efficiëntie" & "Ik kan niet zeggen: 'ja, een verdiende zege'"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
De analyses van Dury en Mercier: "Voetbal is efficiëntie" & "Ik kan niet zeggen: 'ja, een verdiende zege'"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Soms is de eindscore van een wedstrijd niet de perfecte weergave van het spelbeeld. Waasland-Beveren tegen Zulte Waregem was zo'n match. Het merendeel van de kansen was voor de thuisploeg, maar Francky Dury en de zijnen pakten de volle buit mee uit de Freethiel.

"We gaan er niet flauw over doen, maar de zege vandaag was niet echt verdiend. Ik was me zelfs al aan het voorbereiden op een puntendeling", was Francky Dury eerlijk in zijn analyse. "Ondanks een 0 op 9 waren zij goed aan de partij begonnen en kwamen wij een paar keer goed weg. Toch kwamen wij op voorsprong en lieten we het in de tweede helft na om de score te verdubbelen. Bij onze late winning goal kwam ook wat geluk kijken."

"Dus een verdiende zege? Daarop kan ik niet 'ja' antwoorden", besloot Dury. Bij Arnauld Mercier was er een andere teneur. "Ik ben bijzonder teleurgesteld. Ook voor de spelers en de volledige club. Voetbal is efficiëntie in aanvallend én verdedigend opzicht en dat was zwak van onze kant. We hadden altijd een tweede goal moeten scoren. Als je niet tot de laatste seconde alert blijft, dan gebeurt dit", aldus de enorm teleurgestelde hoofdcoach van Waasland-Beveren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties