KV Mechelen veroordeelt racistische uitlatingen aan het adres van Ilaimaharitra: "Tolereer dit gedrag van enkelingen niet!"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 16 reacties

Het Supportersorgaan van KV Mechelen reageert op de racistische uitlatingen gericht aan Ilaimaharitra

KV Mechelen veroordeelt racistische uitlatingen aan het adres van Ilaimaharitra: "Tolereer dit gedrag van enkelingen niet!"
Foto: © photonews

Na het gelijkspel tussen Mechelen en Charleroi meldde Marco Ilaimaharitra dat hij racistische uitlatingen naar het hoofd kreeg geslingerd tijdens de match. In een reactie daarop veroordeelt KV Mechelen elke vorm van racisme.

In het communiqué laat KV Mechelen weten dat het elke vorm van racisme en discriminatie veroordeelt en dat het het matchverslag van de matchverantwoordelijke en de KBVB zal afwachten. Ilaimaharitra zou doorheen de match steeds door eenzelfde supporter op de korrel zijn genomen.

"Spreek die persoon aan"

Ook het Supportersorgaan van KVM kwam met een mededeling via voorzitter Gert Van Dyck: "We roepen onze supporters (...) op om dit gedrag van enkelingen niet te tolereren. Spreek hen erop aan of meld het aan de club."

Toen Ilaimaharitra verhaal ging halen bij de ref kreeg hij een gele kaart onder de neus geduwd, waardoor hij geschorst is voor de volgende match van Charleroi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties