Analyse 'Opmars' bij nummers 15 en 16, dalende lijn bij 13 en 14: wordt het straks knus in de gevarenzone?
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

'Opmars' bij Cercle Brugge en Waasland-Beveren, dalende lijn bij Oostende en Kortrijk: wordt het straks knus in de gevarenzone?

'Opmars' bij nummers 15 en 16, dalende lijn bij 13 en 14: wordt het straks knus in de gevarenzone?

Sommige ploegen voelen het al heet worden onder de voeten na de overwinningen van Waasland-Beveren en Cercle Brugge. De twee laagst gerangschikte teams van de Jupiler Pro League misten hun start volledig en tonen blijk van een wederopstanding.

Waasland-Beveren en Cercle Brugge wisten een keer te winnen in veertien speeldagen en sloten hun heenronde af met een broodnodige overwinning. Na een desastreuze competitiestart lijkt er nu – beter laat dan nooit – sprake van een kentering. Na de trainerswissel toonden beide teams een ander gelaat en maakten de ze vaker aanspraak op een resultaat dan voorheen.

De nummers dertien en veertien zijn altijd buiten schot gebleven en zien al even beterschap bij de nummers vijftien en zestien én puntengewin. Dat terwijl het al even minder loopt bij KV Oostende en KV Kortrijk. Geen van beide ploegen zou het erg vinden dat W-B en Cercle de punten delen meteen na de interlandbreak.

Yves Vanderhaeghe had het na de nederlaag tegen de Waaslanders over “een mindere periode” van zijn team. Hij moest bekennen dat hij al naar beneden had gekeken in het klassement, al gelooft de trainer rotsvast in de kwaliteiten van zijn team. Van de vier laatste nederlagen kan je die op verplaatsing tegen Club en Antwerp zeker onder ‘logisch’ categoriseren, maar de nederlagen voor eigen publiek tegen Eupen en Waasland-Beveren zijn op zijn minst zorgwekkend.

Zware dobbers na interlandbreak

Ook bij KV Oostende beseft men dat het degradatiegevaar om de hoek komt loeren. De ploeg stuikte na de goede start als een pudding in elkaar en liet ondertussen enkele kansen op een zege – Antwerp en Moeskroen – door de vingers glippen. Naar beneden kijken doen ze al even bij de kustploeg, die hoopt op een zeer snelle revalidatie van Ante Palaversa. De laatste overwinning dateert van 24 augustus en sindsdien oogt het rapport van KVO bijzonder slecht: 3 op 30.

De hervatting na de interlandbreak is niet van de poes voor KVK en KVO. De Kerels moeten naar Anderlecht en ontvangen Gent. De Kustboys moeten naar Club Brugge en ontvangen dan Anderlecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties