Hoe zou het zijn met... Nill De Pauw
Nils Wens
| 5 reacties

We bekijken hoe het gaat met Nill De Pauw

Hoe zou het zijn met... Nill De Pauw

Hoe zou het zijn met Nill De Pauw? De flankaanvaller maakte van 2008 tot en met 2015 het mooie weer bij Sporting Lokeren en van 2017 tot vorige zomer speelde hij bij Zulte Waregem. Tussen de twee Belgische ploegen door speelde hij bij het Franse Guingamp.

Hij speelde bij de jeugd van Sporting Lokeren, maar vanaf het seizoen 2008/2009 kwam hij piepen bij de grote jongens. Hij mocht in zijn eerste seizoen al vijf wedstrijden spelen in de Jupiler Pro League.

De jaren daarna begon hij zich meer op te werken in het team en vanaf het seizoen 2010/2011 leek hij vertrokken bij de Waaslanders. Hij speelde toen 28 wedstrijden mee en daarin was hij goed voor 4 doelpunten en 2 assists.

Het seizoen 2013/2014 was misschien wel zijn beste jaar bij Lokeren. Hij speelde 46 wedstrijden (competitie, beker en play-off 1) en toen was hij goed voor 8 doelpunten en 9 assists. Hij won toen de beker van België met Lokeren.

Guingamp

Het jaar daarna speelde De Pauw onder andere mee in de Europa League, maar in de zomer van 2015 koos de flankaanvaller toch voor een nieuwe uitdaging. Na zeven seizoenen Lokeren trok hij naar het Franse Guingamp.

Daar speelde hij twee seizoenen. Zijn eerste seizoen was een aanpassingsperiode, want hij speelde “slechts” 13 wedstrijden in de Ligue 1, maar in het seizoen daarna speelde hij 28 wedstrijden in de Ligue 1 en toen kon hij vier keer scoren.

Zulte Waregem

Toch besloot De Pauw om terug naar België te keren. Hij trok in het seizoen 2017/2018 naar Zulte Waregem en hij werd al snel belangrijk. Op twee seizoenen tijd zou hij 82 wedstrijden spelen voor de club uit West-Vlaanderen. Hij heeft in totaal 14 doelpunten gemaakt en 19 assists gegeven.

Deze zomer koos De Pauw opnieuw voor een stap naar het buitenland. Hij speelt nu bij Rizespor in Turkije. Hij was goed begonnen met 2 assists in de eerste vier wedstrijden, maar de laatste weken zit hij vooral op de bank.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties