Anderlecht heeft de tweede slechtste grasmat van alle profclubs: vervanging lijkt weer onoverkomelijk

Anderlecht heeft de tweede slechtste grasmat van alle profclubs: vervanging lijkt weer onoverkomelijk
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

We zijn eind november en de grasmat van het Lotto Park is alweer een ramp aan het worden. De greenkeepers zitten met de handen in het haar, want ze kunnen alweer weinig doen.

Van alle profclubs in België heeft enkel... 1B-club Lommel SK een slechter veld. Dat blijkt uit de score die de Pro League de velden na de laatste speeldag heeft meegegeven. Anderlecht kreeg een score van 41, Lommel deed slechter met 35. Club Brugge en Eupen doen het met 60 punten het best.

Het wordt dus weer een probleem voor Anderlecht, want zo slecht is het nog niet geweest. Met de regen die de komende weken verwacht wordt en de nachtvorst lijkt het tegen Nieuwjaar alweer zo goed als over te zijn voor de huidige grasmat. 

Zoden komen los

En daar valt weinig aan te doen, want het is een jaarlijks weerkerend probleem. Het drainagesysteem onder het veld is verouderd en kan het veld niet helemaal droog krijgen. Daardoor rotten de wortels en komen de zoden makkelijk los. Dat was tegen Kortrijk al te zien. Na de wedstrijd ontbraken grote stukken gras omdat ze losgekomen waren. Een volledige vernieuwing is pas mogelijk in de zomer en kost handenvol geld.

In één van de doelgebieden is al een stuk nieuw gras gelegd omdat het een modderpoel was geworden. Waarschijnlijk moeten er dus weer nieuwe rollen gras aangerukt worden tijdens de winterstop. Elke keer kost dat Anderlecht 100.000 euro. Maar het lijkt weer een noodzaak te gaan worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties