Union heeft zin om opnieuw ver te geraken in de beker: "In Anderlecht iets mooi beleefd"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Anas Hamzaoui wil met Union Westerlo uitschakelen

Union heeft zin om opnieuw ver te geraken in de beker: "In Anderlecht iets mooi beleefd"
Foto: © photonews

De schitterende bekercampagne van vorig seizoen, die reikte tot in de halve finales, zijn ze bij Union nog lang niet vergeten. Het begon met het opzij zetten van City Pirates en daarna gingen ook Anderlecht, Knokke en Genk nog voor de bijl.

Anas Hamzaoui wil gerust opnieuw zulke successen herbeleven. Het is wel afwachten of Union hersteld geraakt van de tik die het toch kreeg in de competitiematch tegen Beerschot. "We hebben ondanks de man minder toch enkele kansen bij mekaar gevoetbald. Een doelpunt had ons kunnen bevrijden. We moeten in de toekomst reageren en er staan op mentaal vlak."

Maximum gegeven

Hamzaoui mocht zelf invallen en dat was toch alweer een tijdje geleden. Ondanks dat hij eerder defensieve taken heeft, ondernam hij ook een poging om tot de gelijkmaker te komen. "De laatste keer dat ik gespeeld had was tegen Westerlo in de laatste match van de eerste periode. Ik heb het maximum gegegeven."

Nu kan de focus weer even op de beker. Dan komt dat bezoek eind september 2018 aan de grote broer uit Brussel al snel weer naar boven, toen Niakaté een hattrick scoorde. "In Anderlecht heb ik jammer genoeg zelf niet gespeeld, maar hebben we als club iets heel moois meegemaakt. Met 0-3 gaan winnen bij Anderlecht, dat is niet iedereen gegeven. We hebben dan ook nog Genk uitgeschakeld na strafschoppen."

Derde ontmoeting

Union neemt het woensdag in de beker op tegen Westerlo, dat ook nog wil scoren in de competitie. Hamzaoui verwacht echter dat Westerlo ook in de beker voluit gaat. "We zijn allemaal profclubs. Als we woensdag kunnen winnen, zou dat mooi zijn. Het wordt onze derde ontmoeting. We hebben nu al twee keer tegen hen gespeeld, het werd één overwinning en één nederlaag. Laat er ons nog een overwinning bijdoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties