Interview Baseggio ziet grootste pijnpunt van Anderlecht: "Je kan niet zeggen dat ze geen spelers hebben hé... Maar die mentaliteit!"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 11 reacties

Walter Baseggio ziet dat de spelers van Anderlecht het hoofd te snel laten hangen

Baseggio ziet grootste pijnpunt van Anderlecht: "Je kan niet zeggen dat ze geen spelers hebben hé... Maar die mentaliteit!"
Foto: © photonews

Wat moet je doen als Anderlecht zijnde? Afgelopen zomer vele miljoenen geïnvesteerd in de kern, maar het wil maar niet lopen. Walter Baseggio vindt dat je wel iets kan maken van de huidige ploeg, maar dat er dan wel een mentaliteitswijziging moet komen.

"Stop er eens mee!" Het is het eerste wat Baseggio zegt. En dan hoeven we niet ver te zoeken op wat hij doelt. "Die eerste goal op Oostende is toch belachelijk? Nu mag de doelman niet naar voor trappen of zo? Oostende heeft begrepen wat andere ploegen nog niet gezien hadden: dat je met druk in de zestien Anderlecht zwaar in de problemen brengt. Als ik trainer was, zou ik dat ook doen. Ga die mannen ambeteren en je gaat er succes mee boeken."

Baseggio wist zondag niet wat hij zag. "In plaats van dat Anderlecht druk ging gaan zetten vanaf het begin was het Oostende dat overal pressie zette. Ze moesten weer achteruit. Het is leuk dat je goed voetbal wil 'proberen' spelen, maar nu moet er een tactiek op plaats staan waarmee je punten pakt. Omdat Kompany op het veld stond, speelden ze maar met één verdedigende middenvelder. Maar heb je gezien hoeveel ruimte er dan in de rug van Vincent lag als hij inschoof?"

Als je de cultuur in Anderlecht kent, begrijp ik niet hoe je in deze situatie beland bent

De voormalige middenvelder van RSCA weet dat er een mirakel zal nodig zijn om deze ploeg in play-off 1 te krijgen. "Ze kunnen geen match dood doen. Zelfs tegen Cercle Brugge kregen ze het nog moeilijk. Het is heel verontrustend. En dat programma van de volgende weken... Het worden vier belangrijke matchen. Als je de cultuur in Anderlecht kent, begrijp ik niet hoe je in deze situatie beland bent."

Wat Baseggio ook niet begrijpt is dat deze kern zichzelf niet beter reguleert. "Je kan toch niet zeggen dat ze geen spelers hebben? Vooral voor de supporters is dit erg. Het is de mentaliteit van die groep. Je ziet niemand die de stap meer zet om het te doen kantelen. Als je 1-0 achter komt in Oostende verwacht je toch druk naar voor. Dat was echter maar een mager beestje."

Het systeem sterft bij de beperkingen van de kern, vindt Baseggio. "Zelfs zij die invallen weten niet wat ze moeten doen. Deze spelers zijn niet gemaakt om dat systeem te spelen. Ja, er is een mirakel nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties