Antwerp-spits: "Zonder Marc Coucke speelde ik in de Premier League"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 8 reacties

Zinho Gano botst na Ally Samatta met Dieumerci Mbokani opnieuw op een concurrent in vorm

Antwerp-spits: "Zonder Marc Coucke speelde ik in de Premier League"

Dieumerci Mbokani is met vijftien doelpunten in 22 duels goed op dreef dit seizoen. Dat is uitstekend nieuws voor Antwerp, net iets minder voor zijn stand-in.

Zinho Gano wordt door Antwerp gehuurd van Racing Genk. Hij kwam dit seizoen nog niet verder dan 61 minuten verspreid over vijf invalbeurten. Tegen AA Gent sleepte hij eind november wel een punt uit de brand met zijn eerste competitietreffer diep in de blessuretijd.  

“Het is niet evident om altijd geduldig te blijven en het geloof niet te verliezen”, vertelde Gano in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Met negativiteit bereik je niks. Ik blijf mezelf oppeppen. Dat ik het wél kan. Dat ik niet voor niks al 40 goals maakte in eerste klasse. Ik pieker er niet over.”

“Waarom speelde ik bij Genk en nu bij Antwerp? Toch omdat ik al iets bewezen heb, niet? Mijn goals openen deuren. Ik ben ervan overtuigd dat je als je hard werkt, daar vroeg of laat voor beloond wordt.”

Gano belandde via Waasland-Beveren bij Genk, maar had ook naar Engeland kunnen trekken: “Toen ik bij Waasland-Beveren Gouden Stier was, kon ik naar de Serie A en de Premier League. Maar plots was daar Oostende. Met Marc Coucke."

"Ik heb lang getwijfeld, maar KVO drukte door en legde 2,5 miljoen op tafel. Zonder Coucke was ik naar Engeland gegaan. Maar spijt heb ik niet: alles gebeurt met een reden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties