Europa League, Brugge, Standard... AA Gent moet snel bladzijde omdraaien na bekeruitschakeling

Europa League, Brugge, Standard... AA Gent moet snel bladzijde omdraaien na bekeruitschakeling
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent had natuurlijk al wel andere wedstrijden verloren dit seizoen, maar de beker was toch een groot doel. De knop moet nu snel omgedraaid worden, want er staan nog andere uitdagingen te wachten.

De bekeruitschakeling deed de Buffalo's echt wel pijn. "Dat blijft de kortste weg naar kwalificatie voor Europa", weet ook Roman Bezus.  "De Beker van België was een doel, maar het stopt onmiddellijk", realiseert Jess Thorup zich. "We hopen in de toekomst beter te doen en deze gebeurtenissen door te spoelen, zeker na een match waarin we offensief te weinig konden brengen."

Op het einde van 2019 blijven nog twee doelstellingen over. Zoveel mogelijk punten pakken opdat de Buffalo's in de competitie in het spoor van Club Brugge en Standard kunnen blijven en zich verzekeren van de eerste plaats in hun poule in de Europa League volgende donderdag.

Concentreren op Zulte

Roman Bezus bevestigt: "We moeten ons concentreren op de volgende match tegen Zulte Waregem." Nadien wacht de ontmoeting met Oleksandria en de verplaatsing naar Oostende, alvorens een zwaar programma volgt met de feeestdagen in zicht: Club Brugge ontvangen op 22 december en vier dagen later de verplaatsing naar Sclessin.

Met dit programma nog voor de boeg en gezien het aantal reeds gespeelde wedstrijden (30!), kunnen de Gentenaren de bekeruitschakeling misschien in hun voordeel gebruiken. Op 17, 18 en 19 december moeten ze niet in actie komen, wanneer Standard en Club Brugge hun kwartfinale in de beker afwerken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties