Na de dating-app nu ook Tinder in het voetbal: "Het is een vooruitgang"

Dante Bellon
| 14 reacties
Na de dating-app nu ook Tinder in het voetbal: "Het is een vooruitgang"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een nieuwigheid in het voetbal. En nee, het is niet om te lachen. Nu bestaat er een smartphone-applicatie waar voetbalclubs spelers naar links of rechts kunnen swipen.

TransferRoom. Dat is de gratis applicatie die voetbalclubs nieuwe spelers kan opleveren. De app komt er vooral om de hoge makelaarskosten te drukken. In 2019 werd er in totaal 588,9 miljoen euro aan voetbalmakelaars gespendeerd voor het afhandelen van transfers. Een absoluut record.

Het is de Deen Jonas Ankersen die met het idee kwam. Zo ontwikkelde hij een website waar clubs kunnen zien welke speler beschikbaar is. Als ze geïnteresseerd zijn, kunnen ze rechtstreeks contact opnemen met de andere club, zonder dure tussenpersoon dus. Al zal het enkel voor de "spelers op overschot" zijn.

Hoe?

Via filters zoals positie, leeftijd en salaris krijgen de clubs dan een beter beeld over welke speler vrij is, en die bij hen past. Het enige dat betaald moet worden is een jaarlijkse bijdrage van 5.000 tot 15.000 euro per jaar.

Het is overal

Ankersen is uiteraard blij met zijn uitvinding. "De clubs moesten de transfermarkt weer zelf in handen nemen", staat in Het Laatste Nieuws te lezen. "Je ziet het overal. Voor taxi's heb je Uber, voor hotels Airbnb, en dan ook Tinder. Nu is er ook TransferRoom."

Ook in België

In twee jaar meldden onder andere Juventus, Manchester United en Barcelona zich aan. Nu zijn er meer dan vijfhonderd ploegen die het netwerk gebruiken, waaronder ook de Belgische topploegen. "Een initiatief als dit is zeer welkom. Zeker tegen die hoge commissies", vind AA Gent-manager Michel Louwagie

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties