De jongste, maar ook het grote lichtpunt bij Anderlecht: "Het is niet zo dat we gaan geraken waar we moeten zijn"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 10 reacties

Marco Kana legde de vinger op de wonde na Charleroi

De jongste, maar ook het grote lichtpunt bij Anderlecht: "Het is niet zo dat we gaan geraken waar we moeten zijn"

't Was niet allemaal negatief bij Anderlecht. Begin dit seizoen voorspelde iedereen problemen als er iets zou gebeuren met Kompany en/of Sandler, maar het duo Cobbaut-Kana verrast iedereen.

De 17-jarige Kana is één van de grote lichtpunten. Soms zijn er nog foutjes, maar die jongen heeft een toekomst als centrale verdediger. Zijn interventies tegen Charleroi waren quasi allemaal goed. En hij heeft ook nog een verstandige babbel... 

Zeven gelijke spelen en daarvan zes keer 0-0. Verdedigers houden graag de nul, maar hebben ook wel liever dat hun ploeg er ondertussen vooraan eentje intrapt. "Het ontbreekt ons aan afwerking", zuchtte Kana. "Als je ziet welke kansen we gehad hebben... De paal, Penneteau die er twee uithaalt... We hadden gehoopt op drie punten en nu blijven we ter plaatse staan trappelen. Dat is niet waar we willen zijn."

"We weten waar we naartoe willen en het is niet op deze manier dat we er gaan geraken. We moeten meer efficiënt worden. Wat er ontbreekt? Eerst en vooral meer intensiteit en daarna onze kansen afmaken", aldus de jonge centrale verdediger. "Play-off 1 blijft het objectief. Maar daar gaan we nog hard voor moeten werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties