Opmerkelijk: Gent doet nu al beter dan in het kampioenenjaar, grootste uitdager van Club Brugge? "Zoveel mogelijk voor Nieuwjaar"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 38 reacties
Opmerkelijk: Gent doet nu al beter dan in het kampioenenjaar, grootste uitdager van Club Brugge? "Zoveel mogelijk voor Nieuwjaar"
Foto: © photonews

KAA Gent is aan een prima seizoen bezig. Het staat na achttien speeldagen op een knappe tweede plaats in het klassement en is ook zeker van Europees voetbal na Nieuwjaar. Zelfs in het kampioenenjaar liep het minder goed voor Nieuwjaar.

Het is opvallend: met 35 op 54 doet KAA Gent nu al beter dan de Buffalo's deden in het seizoen waarin ze kampioen werden (2014-2015). Toen totaliseerden de Gentenaars amper 30 punten na achttien wedstrijden en zelfs met Kerstmis had Gent nog maar 34 punten.

Dit seizoen staan ze dus - ongeacht wat er nog zal gebeuren in de resterende drie wedstrijden van 2019 - sowieso met meer punten op hun kerstrapport. En dat is toch wel opvallend te noemen in een seizoen waarin ook heel wat Europese wedstrijden werden afgewerkt - van vroeg in de voorrondes tot het einde van de groepsfase.

Nog zoveel mogelijk punten pakken voor Nieuwjaar

"We staan nu op die tweede plaats en we willen nog zoveel mogelijk punten pakken voor het einde van het jaar. We hebben nog een pittig programma voor de boeg", besefte Thomas Kaminski eerder al. En het moet gezegd: het programma is niet van de poes.

Zwaar programma

De Buffalo's trekken nog naar KV Oostende en Standard, tussendoor komt Club Brugge op bezoek in de Ghelamco Arena. Positieve resultaten in die wedstrijden zou van AA Gent eens te meer dé uitdager van blauw-zwart kunnen maken in de titelstrijd.

Temeer na Nieuwjaar zowel Gent als Club Brugge nog minstens twee Europese wedstrijden moeten afwerken en dus beiden bepaalde vermoeidheden zullen voelen. Dus is de strijd zeker nog niet gestreden, temeer na de jaarwisseling het verschil kan worden gemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties