OFFICIEEL: Sander Berge trekt naar de Premier League en verbreekt daarmee alle Belgische records

Redactie
| 30 reacties
OFFICIEEL: Sander Berge trekt naar de Premier League en verbreekt daarmee alle Belgische records
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is officieel. Sander Berge is niet langer een speler van KRC Genk. De 21-jarige middenvelder legde vanmiddag zijn medische proeven af bij Sheffield United en tekende er vervolgens een contract tot medio 2024. Hij wordt de duurste uitgaande transfer in de Belgische geschiedenis.

Het exacte transferbedrag is momenteel niet gekend, maar het is nu al zeker dat Sander Berge Youri Tielemans van de troon stoot - AS Monaco betaalde 26 miljoen euro aan RSC Anderlecht voor de Rode Duivel - als duurste uitgaande transfer. 

KRC Genk veegde eerder deze week nog een bod van twintig miljoen euro van tafel. Sheffield United verhoogde dat bod én de Limburgers bedongen daarnaast nog eens een percentage van twintig procent op de doorverkoop.

"Ik ben blij dat de deal eindelijk rond is", aldus Berge. "Het maakt me trots dat ik de kleuren van Sheffield United zal kunnen dragen. Het is altijd al een droom geweest om in de Premier League te voetballen. De transfersom? Het is nu aan mij om de club terug te betalen op het veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties