Van Eetvelt geeft meer uitleg over paleisrevolutie: "Wie Kompany kent, weet dat hij energie heeft voor meer dan één rol"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 22 reacties

Van Eetvelt geeft meer uitleg over paleisrevolutie

Van Eetvelt geeft meer uitleg over paleisrevolutie: "Wie Kompany kent, weet dat hij energie heeft voor meer dan één rol"
Foto: © photonews

Karel Van Eetvelt overhandigde vandaag een cheque van 70.000 euro aan het Joseph Bracops-ziekenhuis in Anderlecht, de buur van het stadion zeg maar. Achteraf kon hij ook wat meer uitleg geven over de veranderingen.

Het ging uiteraard over de grote verandering aan de top bij Anderlecht. "Maar voor ons is dit niet zo'n grote verandering", zei Van Eetvelt. "We zijn al maanden zo aan het werken. Voor ons is het een voortzetting van de strategie die we al maanden aan het uitstippelen zijn."

Met Wouter Vandenhaute die dus toch al mee het beslissingsproces bepaalde. "Wouter is een man die van een idee heel snel een strategie kan maken. Hij is al sinds zijn zesde fan van Anderlecht en de wisselwerking tussen ons is fantastisch."

"Vincent Kompany is en ademt Anderlecht. Dat engagement van Vince is cruciaal voor ons. Dat hij Anderlecht verkoos boven andere Europese topclubs is ongelofelijk. Kompany heeft hier mee het project met de eigen jeugd op poten gezet en is al maanden bezig om mee de juiste strategie te bepalen. Dat doe je niet als je weg wilt."

Coucke blijft toegevoegde waarde

Dat betekende wel dat Marc Coucke een stap terug moest zetten. "Maar Marc heeft nog altijd grootse plannen hoor. Hij stelde zelf voor om een stap opzij te zetten. Hij besefte zelf dat hij meer toegevoegde waarde kan hebben achter de schermen als hoofdaandeelhouder. Tegelijk deed hij ook een grote investering, maar daar gaan we op het gepaste moment over communiceren. Of dit een eerste stap is richting exit? Pas als een club succes heeft, zal er interesse komen. Het plan nu is om Anderlecht weer groot te maken."

Het trio Vandenhaute, Van Eetvelt en Kompany moet dus de club richting een nieuwe toekomst leiden. "De juiste mensen hebben zich geëngageerd voor de lange termijn. Wie Kompany kent weet dat hij energie heeft voor meer dan één rol. Vince wil ook deel uitmaken van het beleid van zijn club. Ook ik en Wouter brengen ervaring mee uit andere sectoren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties