Waasland-Beveren krijgt steun van Mededingingsautoriteit en trekt naar rechtbank om licentie van Moeskroen aan te vechten
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 64 reacties

Belgische Mededingingsautoriteit oordeelt over degradatie van Waasland-Beveren

Waasland-Beveren krijgt steun van Mededingingsautoriteit en trekt naar rechtbank om licentie van Moeskroen aan te vechten

De klacht van de hoofdaandeelhouder van Waasland-Beveren bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) werd ontvankelijk verklaard en vrijdag nam de club kennis met het advies van het orgaan.

De BMA heeft gereageerd op de klacht van hoofdsponsor Foodinvest Holding NV. "De beslissing tot degradatie van Waasland-Beveren naar 1B maakt ‘prima facie’ ( op het eerste zicht) een inbreuk uit op het mededingingsrecht", citeerde Waasland-Beveren de BMA. "De beslissing tot het betalen van bepaalde sommen wanneer men geen procedure zou opstarten voor een juridische instantie, vooral de Belgische Mededingsautoriteit, ‘prima facie’ een inbreuk uitmaakt op het mededingingsrecht", klonk het verder nog.

Beide beslissingen zijn volgens BMA: "een beslissing die voor gevolg heeft dat een concurrent wordt uitgesloten en bijgevolg een beslissing is om de concurrentie te beperken". 

Het gaat om de mening van het Auditoraat van de BMA. Alle partijen kunnen nu de bevindingen van dat Auditoraat meenemen naar de zitting voor het Mededingingscollege op 17 juni.

Naar de rechtbank

Voorts heeft de club ook besloten om gerechtelijke stappen te ondernemen tegen het toekennen van een proflicentie van Moeskroen bij het BAS.

"Waasland-Beveren heeft haar raadslieden de opdracht gegeven om de beslissing van BAS te laten annuleren voor de rechtbank van eerste aanleg te Brussel zoals voorzien in het Gerechtelijk Wetboek. Het ontwerp van dagvaarding wordt thans opgesteld en zal volgende week dan ook betekend worden waarna de zaak ingeleid zal worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties