Het klassement van 2020: Charleroi bevestigt gewoon verder en haalt Club Brugge in

Het klassement van 2020: Charleroi bevestigt gewoon verder en haalt Club Brugge in
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Charleroi gaat de interlandbreak met een perfecte score in. 12 op 12! Verrassend? Niet echt, want de Carolo's trekken gewoon de lijn door van heel 2020.

Als we het klassement van het jaar 2020 bekijken, staat Charleroi gewoon ook bovenaan. Naast Club Brugge, maar met een beter doelpuntensaldo (+14 tegenover +9 voor Club). Het succes komt dus niet uit de lucht gevallen. Charleroi en Club wonnen in 2020 elk 8 matchen, speelden 3 keer gelijk en verloren 2 keer. 

De meest constante ploegen uit 1A dus. Standard zou zich daar eigenlijk kunnen bijvoegen, maar heeft een match minder gespeeld. Anderlecht staat vierde met een gelijkspel meer, maar dat hebben ze vooral te danken aan hun sterke eindspurt eind vorig seizoen. Van de ploegen die vorig seizoen al deel uitmaakten van 1A doen Waasland-Beveren en Oostende het het slechtst in 2020.

Identiteit Charleroi: slechts 4 keer meer dan één goal tegen in meer dan jaar

Charleroi heeft een eigen identiteit, die duidelijk te zien was tegen Antwerp. Ze hebben ruimte nodig om hun kwaliteiten te benutten. Daarom zakken ze zelfs tegen 10 man in, rekenend op hun solide driemansverdediging. Daardoor komt er ruimte voor Gholizadeh, Fall, Kayembe, Morioka en Nicholson om de snelle aanval te verzorgen.

Voorzichtig mag Charleroi toch bij de schaduwfavorieten voor de titel gerekend worden. Tegen de kleinere clubs laten ze zo goed als niks liggen en intussen hebben ze toch al Club Brugge en Antwerp over de knie gelegd. De laatste keer dat de Carolo's meer dan 1 doelpunt moesten slikken dateert al van 3 november 2019. In totaal gebeurde dat 4 (!) keer sinds begin vorig seizoen. Om maar te zeggen: men moet van goede huize komen om Charleroi te ontwrichten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties