Miljoenendeal is rond: Ivan Leko verlaat Antwerp voor Shanghai SIPG

Bart Vrancken
| 115 reacties
Miljoenendeal is rond: Ivan Leko verlaat Antwerp voor Shanghai SIPG

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Ivan Leko is geen trainer meer van Antwerp. De 42-jarige Kroaat verlaat de Belgische competitie en kiest voor het Chinese geld.

Royal Antwerp FC ziet zijn coach vertrekken. Ivan Leko doet zijn contract niet uit en vertrekt naar China. Dit nieuws werd zopas in een perscommuniqué meegedeeld door de club. 

“Ivan Leko heeft zonet bevestigd dat hij zijn lopende contract met onmiddellijke ingang stopzet. Bijna twee weken geleden werd de club op de hoogte gebracht van interesse in Ivan Leko door het Chinese SIPG. Vandaag ontvingen we een officieel schrijven dat de coach zijn contract beëindigt en The Great Old per direct verlaat. In het verlengde van het vertrek van Ivan Leko vernemen we dat ook Edward Still (de assistent-coach van Leko, red.) de overstap zou maken naar China, al is dit nog niet officieel bevestigd."

“Onder leiding van Ivan Leko behaalden we deze zomer de derde Bekerwinst uit onze clubgeschiedenis. We overwinteren Europees na een mooie campagne in de groepsfase van de Europa League. In de Pro League bekleedt Royal Antwerp FC momenteel de vijfde plaats. De club betreurt dat Ivan Leko vroegtijdig zijn contract stopzet, maar wenst hem alle succes toe in zijn verdere carrière.”

Wie Leko moet opvolgen, is nog niet duidelijk. “De club neemt nu de tijd om een nieuwe hoofdcoach aan te stellen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties