Antwerp laat piste van Schrijvers voorlopig varen, maar absolute rivaal van Club Brugge is geïnteresseerd in aanvaller

Antwerp laat piste van Schrijvers voorlopig varen, maar absolute rivaal van Club Brugge is geïnteresseerd in aanvaller
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Siebe Schrijvers mag Club Brugge bij een goed bod verlaten. De polyvalente aanvaller staat al eventjes op de radar van Antwerp FC, maar het is KAA Gent die zich aan het klaarmaken is om actie te ondernemen.

Dat Michael Krmencik mag verkassen? Dat is inmiddels duidelijk. Maar er is ook het geval van Siebe Schrijvers, schaduwspits bij blauw-zwart.

Dit seizoen kwam het jeugdproduct van KRC Genk met ook een verleden bij Waasland-Beveren nog maar aan 325 speelminuten over alle competities heen.

325 minuten

Daarin kwam hij wel al tot drie assists, maar met de komst van Bas Dost en de rol die Charles Deketelaere vervult zijn de plaatsjes duur voorin.

Zeker aangezien ook Noa Lang helemaal tot ontbolstering aan het komen is bij Club Brugge. En dus mag Schrijvers vertrekken als er zich iets interessants kan voordoen.

Rest de vraag: wie wil hem komen oppikken? In het verleden toonde Antwerp al interesse, maar door het vertrek van Ivan Leko naar China lijkt dat meteen wat moeilijker te gaan liggen - al blijft het wachten wie de nieuwe coach wordt natuurlijk. 

Een trainerswissel, dat is ook het geval bij AA Gent namelijk. Hein Vanhaezebrouck gaf na zijn aanstelling in de Ghelamco Arena al aan dat hij enkele transferdossiers op tafel heeft gelegd. Eentje daarvan zou dat van Schrijvers kunnen zijn, al is er nog bijlange geen sprake van een akkoord. Club Brugge wil het jeugdproduct van KRC Genk laten vertrekken aan de juiste prijs en Gent blijft een rivaal.

Andere opties?

Schrijvers heeft uiteraard een verleden bij KRC Genk - al zit het aanvallende compartiment met Onuachu, Ito, Bongonda en Dessers ook al goed vol. Zelf is hij vooral op zoek naar meer speelminuten en dan zijn mogelijk ook andere ploegen een optie - ook buiten de G5.

Het Nieuwsblad maakte gewag dat ook AA Gent het dossier van Schrijvers zou hebben ingekeken, maar nog geen actie heeft ondernomen. Vermoedelijk zijn er ook nog andere ploegen die wel wat zien in Schrijvers, maar is hij betaalbaar? Zijn marktwaarde op Transfermarkt is wel ongeveer gehalveerd de laatste 18 maanden en ook voor de 24-jarige Limburger is speeltijd stilaan belangrijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties