De 'onbekende' goaltjesdief van Zulte Waregem die misschien wel bij Standard belandt: "We zien wel"
Bjorn Vandenabeele
| 2 reacties

Gianni Bruno ligt nog een jaar onder contract bij Zulte Waregem

De 'onbekende' goaltjesdief van Zulte Waregem die misschien wel bij Standard belandt: "We zien wel"
Foto: © photonews

De 29-jarige Gianni Bruno scoorde al zeventien keer voor Zulte Waregem. Al geniet hij niet de grote bekendheid als andere spitsen.

Onbekend maakt onbemind. “In 2019 maakte ik dertien goals bij Cercle, maar nu pas bij Zulte Waregem krijg ik meer aandacht”, zegt Gianni Bruno aan HBVL. “Geen probleem. Na Lille belandde ik via uitleenbeurten bij Bastia, Evian en Lorient: dan val je minder op. Daarnaast voetbalde ik bij het Russische Samara toen Vercauteren daar coach was. Best anoniem.”

En dat was op zijn minst bijzonder te noemen. “Absoluut. Toen ik daar landde, kwamen ze mij oppikken en een uur lang reden we door besneeuwde velden. Geen mens te bespeuren. Ik dacht: Waar ben ik in godsnaam beland? Maar het oefencomplex was top en ik speelde tegen Witsel, Kokorin, Lombaerts… Samara was in de zomer zelfs leuk. Met mijn Italiaanse ploegmaat Pasquato ontdekten we alle restaurantjes langs de Volga.”

Waar zijn toekomst ligt, weet Bruno niet. “Ik heb nog een jaar een contract bij Waregem. Het zou mooi zijn als we de play-offs kunnen spelen en dan zien we wel. Standard is geen ultieme droom. Ja, ik speelde er tot mijn vijftiende met Carcela, waarna Lille me wegplukte. Ja, ik was er ballenjongen en fan van de broers Mpenza. En ja, ik stond op de tribunes van Sclessin met mijn pa. Toch ben ik niet nostalgisch. We zien wel of Standard ooit aanklopt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties