Nog meer goed nieuws in Genk: Van den Brom moet zijn linksachter niet meerdere weken missen

Nog  meer goed nieuws in Genk: Van den Brom moet zijn linksachter niet meerdere weken missen
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

John van den Brom en KRC Genk zitten weer op het juiste spoor, na kwalificatie voor de halve finales van de beker en twee zeges op rij in de competities. Er zitten uiteraard nog wel belangrijke wedstrijden aan te komen en dan wil je zoveel mogelijk spelers beschikbaar hebben.

Genk leek het echter wel meerdere weken te moeten stellen zonder Gerardo Arteaga. De 22-jarige linksachter zou in principe deel uitmaken van de U23 van Mexico tijdens het olympisch kwalificatietoernooi. In dat geval zou Genk het zeker drie weken zonder hem moeten doen.

Arteaga heeft echter goed nieuws gekregen: hij staat ondertussen ook op een goed blaadje bij de bondscoach van de A-ploeg van Mexico. De speler van KRC Genk is geselecteerd voor twee interlands van het Mexicaanse elftal op 27 maart (tegen Wales) en op 30 maart (tegen Costa Rica).

Deelname aan Spelen alsnog mogelijk

Volgens Het Nieuwsblad betekent dit dat hij het olympisch kwalificatietoernooi met de U23 overslaat. De 'promotie' van Arteaga is ook een meevaller voor Genk, dat hem zo slechts een beperkte tijd moet afstaan aan de nationale ploeg. Indien de U23 van Mexico zich plaatst voor de Olympische Spelen, kan het overigens nog altijd dat Arteaga opgeroepen wordt voor het avontuur in Tokio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties