Interview Mo Messoudi over de Casablanca Derby: "Weken op voorhand wordt daar door de supporters naar uitgekeken"

Jelle Ruts
| 2 reacties
Mo Messoudi over de Casablanca Derby: "Weken op voorhand wordt daar door de supporters naar uitgekeken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend werd in Marokko de Casablanca derby gespeeld. De spektakelwedstrijd zorgt elk jaar voor ongelooflijke beelden. Wydad klopte Raja met 2-0. Mo Messoudi speelde in het seizoen 2015/16 voor Raja Casablanca en vertelt over de derby.

Je speelde voor Raja Casablanca, maakte je ooit zelf een derby mee?

"Ja, ik maakte er één mee, maar zat op de bank toen. Jammer genoeg viel ik niet in en werd het 0-0, maar die wedstrijd is altijd impressionant. De Casablanca derby is één van de hevigste derby's in de wereld volgens mij. Je kan die wedstrijd vergelijken met Boca Juniors - River Plate of Celtic - Rangers. Is Casablanca vind ik de derby zelfs nog iets zotter. Zeker met de tifo's en liederen die de supporters voortbrengen is dat echt overweldigend. Tijdens de wedstrijd waren mijn vrienden vaak meer naar de supporters aan het kijken dan naar de match zelf. De fans zingen heel veel liederen, waarvan sommige ook kritisch zijn voor de regering."

"Weken op voorhand wordt daar door de supporters naar uitgekeken. Casablanca is de grootste stad van Marokko, een echte miljoenenstad. Je merkt wel het verschil tussen beide clubs. Raja is de club van het volk. Zij hebben meer fans over heel Marokko. Ook in Brazilië, Parijs, Montréal,... zijn er supporters van Raja."

"Als je buiten komt als voetballer in Casablanca heb je meteen door hoe groot de club is. Ik werd overal herkend op straat. Qua aantal titels is Raja niet de grootste club van Marokko. Ze speelden vorig jaar wel kampioen, maar Wydad heeft meer titels. Raja won wel meer Afrikaanse Champions Leagues. Raja Casablanca is in mijn ogen samen met Al-Ahly de grootste club van het Afrikaanse continent."

Hoe kwam je ooit bij Raja Casablanca terecht?

"Ik was einde contract bij Zulte Waregem. Ik had al een paar keer telefoon gekregen van een makelaar om in Marokko te gaan voetballen, maar ik hapte pas toe op het moment dat de Nederlander Ruud Krol trainer bij het grote Raja Casablanca. Ik had en gesprek met hem, mocht gaan testen en een week later tekende ik er mijn contract."

"Alles viel mee bij Raja zolang Ruud Krol er trainer was. Onder hem mocht ik meestal spelen. Toen we de halve finale verloren van de beker van Marokko werd hij ontslagen. Daarna werd het voor mij ook een pak moeilijker. Na januari speelde ik amper nog onder de nieuwe trainer." 

Volg je de wedstrijden van Raja nu nog?

"De derby probeer ik zeker en vast iedere keer te volgen. Als ik de derby niet live kan bekijken, zoals afgelopen weekend het geval was, dan probeer ik de wedstrijd te herbekijken. Nu de wedstrijd zonder publiek was, heb ik er niet naar gekeken." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties