Vanheusden weer langer op het veld, lichtpunt bij Standard: "Zou een seizoen met Champions League-voetbal kiezen"

Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Vanheusden weer langer op het veld, lichtpunt bij Standard: "Zou een seizoen met Champions League-voetbal kiezen"
Foto: © photonews

Veel positieve dingen vallen er niet te rapen in Standard-kringen, behalve dan dat Zinho Vanheusden weer echt voetballer is. Na een invalbeurt vorige donderdag van een kleine 10 minuten speelde Vanheusden in Mechelen toch al 25 minuten.

Weer wat langer op het veld gestaan dus en dat is ook de voornaamste betrachting van Vanheusden momenteel. "Na mijn blessure is het belangrijkste om weer op het veld te staan en plezier te hebben in het spelletje. Ik voel me goed, ik heb geen angst als ik op het veld sta. Mijn niveau is wel nog niet hetzelfde als voordien. Ik wil gewoon minuten maken."

Vanheusden zegt nog niet met Inter of Standard gesproken te hebben met het oog op volgend seizoen. Het kan wel dat de centrale verdediger dan nog altijd aan de boorden van de Maas vertoeft, want Inter lijkt volgens de laatste berichten de aankoopoptie niet te lichten. Standard zal wel geen Europees spelen. Hoe zwaar weegt dat door voor hem?

Ik wil altijd zo hoog mogelijk spelen 

"We wilden allemaal Europa ingaan. Als je daar goede prestaties kan neerzetten, zijn dat mooie momenten", zegt Vanheusden daarover. "Ik wil altijd zo hoog mogelijk spelen. Als ik zou mogen kiezen, zou ik een seizoen met Champions League-voetbal kiezen. Het zal nu zonder Europees voetbal zijn. Dan moeten we maar proberen om goed te spelen in de competitie en de beker te winnen."

Bij Standard zullen ze vurig hopen dat ze Vanheusden kunnen houden en dat er zo van in de zomer goed gewerkt kan worden. "Mbaye Leye is een zeer goede coach. Het is belangrijk dat hij een volledige voorbereiding kan uitstippelen. Ik hoop op een grootse campagne volgend seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties