Jérémy Doku laat zich meteen zien in Ligue 1 en staat in top 5 van indrukwekkende statistiek

Jérémy Doku laat zich meteen zien in Ligue 1 en staat in top 5 van indrukwekkende statistiek
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jérémy Doku toonde zich bij Anderlecht als een van de meest beloftevolle Belgische spelers, in Frankrijk trekt hij die lijn gewoon door.

Doku stond bijna elke wedstrijd in de basis bij FC Rennes en was goed voor 2 doelpunten en 3 assists. Dat zijn nog geen indrukwekkende statistieken voor een aanvaller die 30 wedstrijden gespeeld heeft, maar bij een andere statistiek valt hij wel op.

Statistiekenbureau Squawka Football heeft namelijk allerlei statistieken bijgehouden van spelers in de top 5 competities van Europa (Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië) en daaruit blijkt dat Doku de 5e meeste dribbels succesvol heeft uitgevoerd dit seizoen. Helemaal bovenaan staat Lionel Messi, voor Adama Traoré van Wolverhampton. Een straatlengte verder staan De Paul en Galan, waarna Doku volgt op een mooie 5e plaats.

Met 12 assists staat De Bruyne trouwens op een gedeelde 5e plaats wat betreft assists. Malinovskiy (ex-Genk) heeft er even veel. Uiteraard haalt de Rode Duivel ook de top 10 wat betreft gecreëerde kansen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties