Heeft Veljkovic genoeg verteld om strafvermindering te rechtvaardigen? "Gerecht heeft goeie maand om na te denken
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Dejan Veljkovic moest vandaag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling verschijnen

Heeft Veljkovic genoeg verteld om strafvermindering te rechtvaardigen? "Gerecht heeft goeie maand om na te denken
Foto: © photonews

De Kamer van inbeschuldigingstelling boog zich vandaag over het dossier van Dejan Veljkovic. De eerste spijtoptant ooit in het Belgische voetbal krijgt op 25 november te horen of hij de deal met het parket op correcte manier is nagekomen.

Veljkovic kwam met het parket overeen om in ruil voor volledige bekentenissen over de fraude in het voetbal strafvermindering te krijgen. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar en een voorwaardelijke boete van 80.000 euro. De vier miljoen die hij uit illegale praktijken verwierf, werden gevorderd door de staatskas.

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen boog zich vandaag over zijn dossier om zich te kunnen beraden of hij genoeg gedaan had om die strafvermindering te rechtvaardigen. "Het gerecht heeft nu een goeie maand om erover na te denken of de afspraken die wij gemaakt hebben bekrachtigd worden of niet", reageert meester Kris Luyckx, de advocaat van Veljkovic, bij Sporza.

"Voor mijn cliënt is dit het sluitstuk. Als het Hof van Beroep hierin volgt, stopt het voor hem op strafrechtelijk vlak. Dan is het voorbij, al zal er wel nog een aantal discussies zijn over burgerlijke vorderingen en schadevergoedingen. Dat zal dan op een later ogenblik gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties