Voetbalbond legt Anderlecht geen extra sanctie op, Club Brugge wel

Bjorn Vandenabeele
| 19 reacties
Voetbalbond legt Anderlecht geen extra sanctie op, Club Brugge wel
Foto: © photonews

Tijdens de competitiewedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge op 3 oktober maakten beide ploegen zich schuldig aan haatdragende gezangen.

De discriminatie- en racismekamer van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) komt nu met alternatieve sancties voor beide clubs. Anderlecht had de maand voordien ook al problemen in die zin gehad en nam toen de nodige maatregelen.

“De beslissing die toen werd opgelegd, voert Anderlecht nauwgezet uit”, luidde het oordeel volgens Het Nieuwsblad. Anderlecht krijgt dan ook geen extra sanctie. “We vragen enkel dat de club de alternatieve straf constructief blijft voortzetten.”

Club Brugge toonde dat het zelf ook al de nodige maatregelen neemt via verschillende kanalen. Thomas Delameillieure, de chief legal officer van blauw-zwart, zei wel dat de liederen over joden eigenlijk niet richting joodse gemeenschap gericht zijn. Hij wou dan ook de vrijspraak.

De kamer kon die houding echter niet appreciëren. “Dergelijke argumenten zijn in het licht van BAS-rechtspraak en het bondsreglement al lang achterhaald. Door het litigieus spreekkoor te verdedigen, geeft Club Brugge een verkeerd signaal aan haar supporters en de clubgemeenschap in haar geheel. Daarom achten wij het nodig om Club Brugge te sanctioneren met een alternatieve straf.”

club Brugge moet een campagne maken om de supporters te sensibiliseren. Daarnaast moeten afgevaardigden van de supportersfederatie een geleid bezoek brengen aan Kazerne Dossin en moet er met alle fans over dit spreekkoor gesproken worden. Gebeurt dat niet voor 15 januari, dan dreigt er een boete van 2.000 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties