Westerlo krijgt boete na niet-goedgekeurde betalingen aan makelaars

Westerlo krijgt boete na niet-goedgekeurde betalingen aan makelaars

Westerlo staat riant aan de leiding in 1B en lijkt erg dicht bij een terugkeer naar de Jupiler Pro League. De Kemphanen werden door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) op de vingers getikt nadat ze betalingen hebben gedaan aan makelaars zonder goedkeuring van het Clearing Department.

De Disciplinaire Raad van de KBVB heeft beslist Westerlo een boete op te leggen van 58 635 euro (waarvan 5 864 euro effectief). De reden hiervoor is dat Westerlo transacties naar makelaars heeft gedaan zonder goedkeuring van het Clearing Department.

Dit orgaan werd door de KBVB in het leven geroepen om illegale praktijken met makelaars tegen te gaan. Volgens GVA bleek uit een tussentijdse controle dat Westerlo liefst veertien niet-goedgekeurde betalingen deed, goed voor een bedrag van 146 000 euro.

Westerlo reageerde dat het niet om kwade wil ging, maar dat de club gedurende een korte periode stuurloos was omwille van enkele afwezigheden. Dat zou nu van de baan moeten zijn, zeker omdat er een nieuwe werknemer werd aangenomen die de nieuwe regels nauwgezet zal opvolgen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties