Vertrekt Wouter Vrancken komende zomer bij KV Mechelen of niet? "Ik wil graag uit mijn comfortzone stappen"

Vertrekt Wouter Vrancken komende zomer bij KV Mechelen of niet? "Ik wil graag uit mijn comfortzone stappen"
Foto: © photonews

Het is nu al enkele seizoenen dat KV Mechelen onder de leiding van Wouter Vrancken dicht bij de subtop aanleunt, met bijwijlen knap voetbal. Is het moment stilaan gekomen voor de succescoach om een nieuwe stap te zetten in zijn carrière?

Bij Sport/Voetbalmagazine gaat Vrancken op de kwestie in. "Mensen kijken vaak naar het geijkte verhaal van trainers die het goed doen en naar een grotere ploeg trekken. Dat zou kunnen, maar een volgende stap kan voor mij ook iets helemaal anders betekenen. Ik zit nu vier jaar bij KV en ik wil na dit seizoen graag uit mijn comfortzone stappen, maar juist omdat ik geen vooropgezet plan heb, kan dat alle kanten op gaan."

Niets is uitgesloten

"Ik sluit niets uit", gaat Vrancken verder. "Voor anderen kan de keuze die ik ga maken weleens raar en onlogisch lijken." De Truienaar beseft dat het in het voetbal niet allemaal rozengeur en maneschijn is, zeker niet als coach. "Als ze morgen tegen mij zeggen dat ik weg moet en vervolgens wil niemand me meer, dan ga ik gewoon wat anders doen. Als je wilt, kun je áltijd werk vinden. En dat móét voor mij niet in het voetbal zijn."

Een opvallende uitspraak toch wel. Vrancken legt vooral zichzelf niet te veel druk op als het om de lange termijn gaat. "Ik geloof dat het leven is voorbestemd, maar daarbij heb je geen idee welke richting het opgaat. Ik sta daar met vertrouwen en moed tegenover en dat geeft een bepaalde rust. Ik zie wel wat er op mijn pad komt en ga er pas over nadenken als het zover is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties