Francky Dury maakt bekend wie hij in Jupiler Pro League wil coachen

Francky Dury maakt bekend wie hij in Jupiler Pro League wil coachen
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Dat Francky Dury het voetbalwereldje nog niet achter zich wil laten na zijn ontslag bij Zulte Waregem is al een tijdje duidelijk.

Francky Dury is er 64, maar zit nog met de nodige ambities. Een boek schrijven, maar ook nog trainer zijn. Al moet dat wel een ploeg met de nodige ambities zijn.

“Ik ben de voorbije vier maanden een keer of zeven gebeld door een makelaar. Daar waren drie vragen voor een nationale ploeg in Afrika bij. Maar dat ga ik niet doen: ik ben daar niet de juiste man voor”, zegt Dury aan Humo.

“Er zaten ook clubs uit het buitenland tussen. Laatst nog: telefoon, ik was op skivakantie. Maar ik kende de ploeg noch de competitie. Bovendien hadden ze al wekenlang niet meer gewonnen, zag ik. Daar bedank ik voor. Dan blijf ik liever nog wat langer genieten.”

Toch wil Dury nog eens in de Jupiler Pro League aan de slag, maar hij mikt heel hoog. “Ik mis nog altijd een titel in de Belgische eerste klasse. Toch zal dat de challenge moeten zijn. Anders begin ik er niet meer aan. De miserie die ik de laatste twee jaar heb gekend bij Zulte Waregem, wil ik niet meer meemaken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties