Liverpool wint FA Cup na reeks van veertien strafschoppen

Liverpool heeft Chelsea geklopt in de finale van de FA Cup. Na strafschoppen werd het 6-5.

Geen doelpunten in de reguliere speeltijd van de Engelse bekerfinale. Beide ploegen waren duidelijk gekomen om te voetballen. Mo Salah moest wel geblesseerd afhaken.

Zeker de tweede helft was er eentje om van te genieten. Liverpool knalde onder andere twee keer op de paal. Toch bleef het op een 0-0, ondanks de claim van Chelsea voor een penalty in de 96ste minuut.

Ook de verlengingen brachten geen winnaar, dus moesten strafschoppen uitsluitsel geven over wie de FA Cup zou winnen.

Azpilicueta miste de tweede penalty voor Chelsea, Mané trapte de vijfde van Liverpool op de doelman. Mason Mount schoot de zevende van Chelsea op de doelman, Tsimikas maakte het af.