Premier League trekt maximumprijs uittickets niet op: "Fans zijn het kloppend hart van het voetbal"

Dennis Rosiers
| 1 reacties
Premier League trekt maximumprijs uittickets niet op: "Fans zijn het kloppend hart van het voetbal"

De Premier League laat weten dat de maximumprijs voor uittickets al zeker de komende drie seizoenen niet wordt opgetrokken. Dat zijn de clubs overeengekomen na intensief overleg. Op deze manier wil de Premier League de fans naar het stadion krijgen.

Een ticket in het uitvak van Premier League-clubs mag de komende seizoenen niet meer dan 30 pond kosten (35 euro). Deze maximumprijs werd in 2016 ingevoerd en zal in 2025 geëvalueerd worden.

Door de prijs van een ticket te drukken, willen de clubs de fans van de uitploegen stimuleren om hun ploeg te ondersteunen tijdens uitwedstrijden.  

"De fans zijn het kloppend hart van het voetbal, en met deze maatregel gaan we een langdurig engagement aan met hen", klinkt het onder meer in een statement van de Premier League.

20 Euro in JPL

Ook in de Pro League bestaat dit mechanisme overigens. Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, gaf op Twitter aan dat een ticket voor de uitfans in 1A niet meer dan 20 euro mag kosten (25 euro in de play-offs). Voor 1B ligt het plafond sinds 2020 op 15 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties