KRC Genk stuurt twee spelers van de A-kern door naar Jong Genk voor bijzondere reden

KRC Genk stuurt twee spelers van de A-kern door naar Jong Genk voor bijzondere reden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij KRC Genk draait alles sportief meer dan goed. De club is fiere leider in de Jupiler Pro League, met ruime voorsprong op de achtervolgers.

Racing Genk wil meespelen voor de titel, maar probeert dat zoveel als mogelijk te doen met jongens die uit de eigen jeugdopleiding doorstromen.

“De trajecten van Maarten Vandevoordt, Luca Oyen en Bilal El Khannouss zijn recente succesverhalen, maar ook onze kapitein Bryan Heynen en Leandro Trossard zijn referentiecases hierin”, staat op de website van de club te lezen.

Maar dat lukt blijkbaar niet bij iedereen. “Ook voor de talentvolle jongeren Mika Godts en András Németh, heden beiden deel van de A-kern, heeft de club de afgelopen periode inspanningen geleverd om de verdere toekomsttrajecten vorm te geven en nieuwe overeenkomsten uit te werken. In de onderhandelingen hierover werden er verwachtingen en eisen gesteld die niet verzoenbaar zijn met de maatstaven van onze club en het onmogelijk maken om in een gedegen beleid verdere stappen te ondernemen.”

En dan heeft zijn gevolgen. “Er werd geen akkoord gevonden tussen club en deze spelers(entourage). Gezien we verkiezen om te werken met een spelerskern die met volle focus en voor 100% kiest voor het traject met KRC Genk, is er besloten om Mika Godts en András Németh vanaf woensdag terug te laten aansluiten bij de kern van Jong Genk.”

“De club betreurt deze situatie en blijft met de nodige goodwill in verdere dialoog met de betrokken spelers. We verleggen echter de focus naar het verdere sportieve traject met de huidige A-kern.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties