Top Nederlandse spelers in de Premier League

Top Nederlandse spelers in de Premier League
Foto: © SC

Door de jaren heen is de Premier League het thuis geweest voor een overvloed aan internationale toptalenten.

We herinneren ons allemaal nog de magie die spelers uit Spanje, Frankrijk en Brazilië hebben voortgebracht, maar Nederland heeft zeker ook een aantal sublieme spelers gekend die een grote impact hebben gehad in de Premier League.

Het lijkt al een ongeschreven regel te zijn geworden – elk Premier League-seizoen moet worden gekenmerkt door op zijn minst een paar Nederlandse spelers in verschillende teams. Laten we dus eens kijken naar de topklasse Nederlandse spelers die momenteel op de Premier League-velden te vinden zijn.

Onze Ranking Factoren

Op het moment van schrijven zijn er meer dan 15 Nederlandse spelers actief in de Premier League. Natuurlijk zijn niet allemaal even succesvol als ze zouden wensen, en we hebben hier niet de ruimte om ze allemaal uitgebreid te bespreken.

Daarom hebben we specifieke beoordelingscriteria bedacht die ons hebben geholpen de lijst te beperken. De factoren die we overwegen zijn:

  • Doorgangsduur
  • Impact op het team en de competitie
  • Trofeeën
  • Skills

Virgil van Dijk – A Liverpool Stalwart

Natuurlijk begint onze lijst met Virgil van Dijk – naar verluidt de meest baanbrekende aanwinst van Liverpool in de recente geschiedenis van de club. Van Dijk is een kolossale verdediger die lijkt te beschikken over alles wat hij nodig heeft – snelheid, geweldige 1-op-1-vaardigheden, doelpunten en karakter.

Hij maakte al indruk bij Southampton, maar het lijkt erop dat zijn recordbrekende transfer naar Liverpool hem naar nieuwe hoogten heeft gebracht. Hij heeft alles gewonnen op Anfield, en hij gaat nog steeds sterk, waarbij hij iedereen laat zien dat de Reds gelijk hadden om hem de duurste verdediger ter wereld te maken toen ze hem kochten!

Jurgen Klopp had geen dilemma's toen hij hem tot aanvoerder benoemde toen de langdurige aanvoerder Jordan Henderson in 2023 vertrok, dus dat spreekt boekdelen over de Nederlander!

Cody Gakpo – Een langetermijnvervanger voor Firmino?

We zijn nog steeds bij Liverpool, een team dat lijkt de perfecte thuisbasis te zijn voor de beste Nederlandse spelers! Cody Gakpo deed wenkbrauwen fronsen toen hij in januari 2023 voor Liverpool tekende, maar hij wist snel zijn critici de mond te snoeren met 7 doelpunten tot het einde van het seizoen.

Met dat alles in gedachten is Gakpo nog steeds geen vaste waarde in de basisopstelling van Klopp, wat alleen maar het talent onderstreept waarover de Duitser kan beschikken.

Met zo'n diepe selectie om uit te kiezen, is het geen wonder dat bookmakers Liverpool tot de favorieten rekenen om aan het einde van het seizoen 2023/24 de Premier League te winnen.

Daarom, als je denkt dat Gakpo Liverpool kan helpen om Klopp aan het einde van het seizoen het perfecte afscheid te bezorgen, waarom steun je ze dan niet met een echte geldinzet? Als je niet weet waar je dat moet doen, kijk dan eens naar onze lijst met voetbalwedstrijden, vergelijk, kies er een en plaats je inzet!

Micky van de Ven – Een verrassend succes bij Spurs

Ange Postecoglu heeft zeker iedereen verrast met zijn succes bij Tottenham tot nu toe in het seizoen. Natuurlijk kan niemand zijn managementvaardigheden betwisten, maar veel van de goede resultaten zijn te danken aan de geweldige aanwinsten tijdens de zomer.

Hoewel James Maddison de krantenkoppen zal halen, is Micky van de Ven kolossaal geweest achterin voor Spurs.

Het is jammer dat zijn indrukwekkende seizoen werd gehinderd door een hamstringblessure van twee maanden, maar sinds zijn terugkeer is hij niets minder dan indrukwekkend geweest. Van de Ven was zelfs de snelste Premier League-speler met een topsnelheid van 37,38 km per uur tegen Everton!

Nathan Ake – Pep’s geheime held

Als je nadenkt over het succes van Manchester City de afgelopen paar seizoenen, zul je ongetwijfeld zien dat het nieuws wordt overspoeld door mensen als De Bruyne, Haaland Walker en co. – en terecht!

Desalniettemin kan niemand de impact negeren die Nathan Ake jaar na jaar heeft. Hij geniet momenteel van meer speeltijd onder Guardiola en is in staat om zowel als centrale verdediger als als vleugelverdediger te spelen, wat hem een veelzijdige optie maakt! Met zijn topjaren voor zich, komt er zeker meer van de Nederlander!

In de voetsporen van hun voorgangers

Ongeacht hoe ver je teruggaat in de geschiedenis, je zult altijd een Nederlander vinden die een kampioensteam heeft gemarkeerd! We kunnen niet wachten om de opkomst van nieuwe talenten uit Nederland te zien die willen voortbouwen op het succes van hun voorgaande helden.

Voor nu kunnen Dennis Bergkamp, Jimmy Floyd Hasselbaink, Jaap Stam, Edwin van der Sar, Ruud van Nistelroy, Robin van Persie, Arjen Robben en co. meer dan trots zijn op wat ze zien met de nieuwe generatie!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties