Coucke en Vandenhaute nemen beslissing om Debast en Vertonghen niet te moeten verkopen

Coucke en Vandenhaute nemen beslissing om Debast en Vertonghen niet te moeten verkopen
Foto: © photonews

Anderlecht mist door het niet spelen van de play-offs ook wel inkomsten. En de situatie was al niet zo rooskleurig. Marc Coucke heeft al een paar keer een kapitaalsverhoging doorgevoerd en zal dat ook deze keer doen.

Zoals we gisteren al schreven (lees hier), zal er een nieuwe kapitaalinjectie komen. Jesper Fredberg heeft immers een groter budget nodig om zijn plannen door te voeren: kwaliteit in de ploeg pompen. Daarnaast wil Anderlecht - ook zoals gisteren al gezegd - jongens als Bart Verbruggen en Zeno Debast aan boord houden.

Zij moeten mee de ruggegraat gaan vormen van het nieuwe Anderlecht. Enkel als er niet te weigeren prijzen - denk richting 20 miljoen - worden geboden, willen ze erover nadenken. Bij Anderlecht beseffen ze dat financiële gezondheid samenhangt met sportieve successen. En dan moet je een basis hebben.

Marc Coucke heeft er al zo'n 130 miljoen euro ingepompt en zal nu nogmaals een kapitaalsverhoging doorvoeren. Niet zoveel als vorige keren, maar toch significant genoeg om straks de ploeg te versterken. Wouter Vandenhaute en zijn bedrijf Mauvavie zullen daarin meegaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties