Balikwisha houdt zijn handen weg: "Als hij een fout maakt, wil ik daar niet de oorzaak van zijn"

Balikwisha houdt zijn handen weg: "Als hij een fout maakt, wil ik daar niet de oorzaak van zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

William Balikwisha speelde eind maart zijn eerste minuten voor Congo. Het is uitkijken of zijn broer Michel-Ange ook voor het Afrikaanse land kiest.

William Balikwisha, aan de slag bij Standard, kende een goede integratie in het nationale team van Congo. Daarvoor ging hij onder andere ten rade bij Merveille Bokadi. “Uiteindelijk heb ik een beslissing kunnen nemen en heb ik echt mijn hart gevolgd door bij het Congolese nationale team te gaan”, zegt hij aan de RTBF.

Het is uitkijken of ook zijn broer Michel-Ange die keuze zal maken. De speler van Royal Antwerp FC kan zijn keuze nog maken. “Ik laat mijn broer liever zijn keuze maken. Als hij een fout maakt, wil ik daar niet de oorzaak van zijn. Als hij me echter vraagt hoe het zit met de nationale ploeg, zal ik het uitleggen.”

Uiteraard zou het een droom zijn die werkelijkheid wordt voor William mocht hij samen met zijn broer in de nationale ploeg spelen. “Daarom zou ik hem heel graag in de Congolese kleuren zien, maar als hij voor België kiest, zou ik ook blij zijn, want we mogen niet vergeten dat we hier vandaan komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties