Dante Vanzeir geeft zijn logische titelfavoriet aan: "Dan heeft het een klik gemaakt"

Dante Vanzeir geeft zijn logische titelfavoriet aan: "Dan heeft het een klik gemaakt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dante Vanzeir hoopt als ex-speler uiteraard dat Union de landstitel pakt. Volgens hem zou het verdiend zijn en volgens hem ligt de start van de goede periode bij de nederlaag tegen KV Mechelen.

Voor die nederlaag moeten we al terug naar begin augustus gaan. Union leed een duidelijke nederlaag op het veld van KV Mechelen en verloor met 3-0. Zo begon het met een 4 op 9 aan de competitie.

Kort daarna volgden nog 2 nederlagen, maar nadien ging het alleen maar crescendo. Union verloor in de reguliere competite 17 keer na elkaar niet en eindigde ook nog eens met een ongeslagen reeks van 7 wedstrijden. 

In de play-offs ging het door op zijn elan en doet het nog altijd mee voor de titel. Bij een zege tegen Club Brugge en een gelijkspel van Antwerp kan het voor het eerst sinds 1935 nog eens kampioen spelen. 

"Na de nederlaag bij KV Mechelen heb ik een klik gevoeld binnen de ploeg", vertelde Dante Vanzeir aan Het Laatste Nieuws. "En dat is verder geëvolueerd. Union heeft fantastische kwaliteiten, met jongens die de voorbije maanden zijn opgestaan en voor een meerwaarde hebben gezorgd. De ploeg is meer ervaren geworden en de titel zou gewoon verdiend zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties