'Club Brugge breekt een transferrecord om volgende aanwinst in te lijven'

'Club Brugge breekt een transferrecord om volgende aanwinst in te lijven'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge is naarstig op zoek naar nieuwe spelers. Daarbij komen ze nu ook in Noorwegen uit, al is de concurrentie enorm.

Club Brugge heeft er opnieuw een aanwinst bij. Na Barbera, Skoras en Igor Thiago lijkt ook de volgende deal in de pijplijn te zitten.

Sterke Noor

Hugo Vetlesen speelt voor Bodo/Glimt en heeft nog een contract tot midden 2025. In 2022 was hij goed voor 16 doelpunten en 12 assists.

Dit seizoen heeft hij in tien wedstrijden in de Noorse Eliteserien al drie keer gescoord. Hij zorgde ook al voor drie assists en blijft het zo goed doen.

© photonews

Zijn prestaties hebben hem ook heel wat interesse opgeleverd. Feyenoord was de eerste die in de dans sprong voor de Noorse spelmaker, die op Transfermarkt een waarde van 4,5 miljoen euro heeft.

Daarmee is hij de duurste vogel van de Noorse competitie en ook sowieso geen spek voor ieders bek. Toch is er veel interesse voor Vetlesen. Rennes, Genoa en Borussia Dortmund kwamen ook al hun neus aan het venster steken.

De 23-jarige Noor speelde al een keertje voor zijn land en was ook al jeugdinternational. Hij is vooral actief als centrale middenvelder, maar kan ook op diverse andere posities uit de voeten.

Drie weken geleden was er voor het eerst sprake van de interesse van Club Brugge in de creatieve centrale middenvelder.

Hugo Vetlesen
© photonews

Zij kunnen er op het middenveld wel wat extra stootkracht bijhebben. Hans Vanaken heeft weinig concurrentie op zijn plaats, mogelijk verkast Skov Olsen dan weer aankomende zomer.

>7.5 miljoen euro

De prijs? Er werd in eerste instantie gesproken over zes à zeven miljoen euro, maar in de Noorse pers klinkt het nu dat er een record is gebroken bij Bodo/Glimt.

Tot op heden stond het uitgaand record op 7.5 miljoen euro voor Erik Botheim. Club Brugge zal dus zeker meer dan dat bedrag ophoesten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties