Referee Department krijgt de wind van voren na rare uitleg: "Elke week slap gelul"

Referee Department krijgt de wind van voren na rare uitleg: "Elke week slap gelul"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens de Waalse clash kreeg Charleroi in het slot nog een strafschop die resulteerde in het 1-1 eindresultaat. Carl Hoefkens was niet te spreken over de VAR-interventie, het Referee Department heeft ondertussen een uitleg gegeven.

Standard de Liège leek op weg naar een 0-1 overwinning op bezoek bij Charleroi, maar in de slotfase kregen ze nog een strafschop tegen. Met dank aan de VAR.

Nathan Ngoy kreeg rood voor een trekfout, vanop de stip maakten de Zebra's er vervolgens 1-1 van. Carl Hoefkens vond dat Ngoy eerst zelf werd geduwd.

Het Referee Department heeft ondertussen bij monde van Frank De Bleeckere een uitleg gegeven over de zaak. Ten gronde: rood had niet gehoeven, een strafschop wel.

Het eerdere duwen op Ngoy wordt volgens De Bleeckere gezien als een 'wedstrijdfeit' en heeft niets te maken met de trekfout die hij zelf maakt.

Op de sociale media regent het reacties van mensen die het maar een hele slappe uitleg vinden van De Bleeckere. De arbitrage én het Referee Department komt er alvast opnieuw niet positief uit:

Vond u het een strafschop?

24%
76%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties