Transfer Deadline Day: nieuwe clubs voor Sambi Lokonga en Origi, wat met Amuzu, Cuypers, Orban en Onuachu? En nog véél meer ...

Transfer Deadline Day: nieuwe clubs voor Sambi Lokonga en Origi, wat met Amuzu, Cuypers, Orban en Onuachu? En nog véél meer ...

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In België duurt de transfermercato aan inkomende zijde nog tot zes september. Toch was het opnieuw een boeiende 1 september, want in diverse andere landen sloot de markt wél. En dat leverde vuurwerk op.

Rode Duivels

Sambi Lokonga kent een verlengd verblijf in de Premier League. Luton Town gaat hem huren van Arsenal, waar hij niet op veel speelkansen moest rekenen.

Nottingham Forest gaat Divock Origi dan weer huren van AC Milan. In de deal zit ook een aankoopoptie vervat.

Binnenland

Het dossier van Francis Amuzu zit dan weer muurvast. Olympiakos deed een bod binnen bij RSC Anderlecht, maar die gingen daar volgens Het Laatste Nieuws (nog) niet op in.

Amuzu Francis
© photonews

Het dossier van Paul Onuachu richting Genk is dan weer nog steeds niet helemaal duidelijk. Southampton zou hem dan toch willen houden, of er moet een ferm bedrag richting de club vloeien.

Gift Orban stond in de belangstelling van diverse ploegen uit de Premier League, Hugo Cuypers in de interesse van Bologna. Beide spitsen lijken alsnog gewoon bij KAA Gent te zullen blijven. 

Buitenland en niet-Belgen

Davy Klaassen trok van Ajax Amsterdam naar Internazionale. Hij tekent voor een jaar in Milaan, met optie op nog een extra jaargang.

De Spaanse linkerflankverdediger Sergio Reguilon trekt op huurbasis van Tottenham Hotspurs naar Manchester United. De 26-jarige Reguilon werd vorig seizoen reeds uitgeleend aan Atlético Madrid. Ook  Jonny Evans komt terug naar Manchester.

Voor Mohammed Salah viel een bod van liefst 230 miljoen in de bus bij Liverpool FC. Daarmee zou hij de duurste speler aller tijden kunnen worden, nog duurder dan Kylian Mbappé.

De Franse international Randal Kolo Muani trekt dan toch naar PSG. Frankfurt vangt 75 miljoen euro, met bonussen loopt dat op tot 95 miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties