Parys ziet Jupiler Pro League belangrijke stappen zetten: "Eén van de grootste leveranciers"

Hendrik Van Wonterghem
| 6 reacties
Parys ziet Jupiler Pro League belangrijke stappen zetten: "Eén van de grootste leveranciers"

Met Victor Boniface, Abakar Sylla en Bart Verbruggen vertrokken er drie spelers voor minstens 20 miljoen euro naar G5-competities. CEO van de Pro League Lorin Parys ziet dat onze competitie belangrijke stappen zet.

''De Jupiler Pro League mag er zeker van zijn dat ze als een uitstekende competitie wordt aanzien om spelers te ontwikkelen. Wereldwijd zijn we één van de drie grootste leveranciers van spelers voor de G5 - ook iets om trots op te zijn'', aldus een trotse Parys voor Het Laatste Nieuws.

''Jonge Belgen krijgen hier een goede opleiding en kunnen doorgroeien. Voor buitenlandse sterren is België een interessante tussenstop omwille van de goede omkadering en kansen om zich te ontwikkelen zodat ze bij een G5-club dan beter tot hun recht komen'', verduidelijkt hij.

Met Sylla (Strasbourg), Boniface (Leverkusen) en Verbruggen (Brighton) vertrokken er 3 spelers voor minstens 20 miljoen euro naar de vijf grootste Europese competities. Chelsea deed gisteren nog een bod van 30 miljoen euro op Nusa, maar blauw-zwart legde de aanbieding naast zich neer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties