KV Oostende tankt vertrouwen met overwinning in Croky Cup

Vanavond stond er al één match op de kalender van de Croky Cup. KV Oostende klopte Ganshoren met 5-0.

KV Oostende miste zijn start in de Challenger Pro League en met de financiële problemen hangen er ook donkere wolken boven het voortbestaan van de kustploeg.

De spelers van KVO lieten dat vrijdagavond echter niet aan hun hart komen in de zesde ronde van de Croky Cup, in eigen huis tegen Ganshoren uit tweede amateur.

Een ingestudeerde hoekschop via Fuentes leverde in de tweede minuut al een doelpunt op. Henderson trapte de bal tegen de touwen. Met een strafschop maakte Perez er enkele minuten voor de rust 2-0 van.

De kustploeg controleerde de partij ook na de rust. Iets na het uur scoorde Berte de geruststellende 3-0 na een mooie combinatie. Tien minuten voor tijd zorgde hij ook voor de 4-0. Het werd uiteindelijk nog 5-0.

De kustploeg stoot zo door naar de zestiende finales. Daarvoor wordt op maandag geloot, met de intrede van de eersteklassers. Zaterdag staan er nog 10 matchen in de Croky Cup gepland, zondag worden er 5 wedstrijden afgewerkt.