Union SG en RWDM komen met gezamenlijk statement om derby alsnog te verplaatsen

Union SG en RWDM komen met gezamenlijk statement om derby alsnog te verplaatsen
Foto: © photonews

De supporters van RWDM en Union SG lieten al weten de derby te boycotten. De match moet op een weekdag afgewerkt worden om 18u30.

Union SG en RWDM blijven het aftrapuur van de derby in vraag stellen. Beide clubs hebben nu nog eens een gezamenlijk statement de wereld ingestuurd.

“Ondanks de acties van onze beide supporterskernen wil de Pro League het aftrapuur van de Brusselse derby tussen RWDM en Union niet herzien. De wedstrijd blijft voorlopig gepland op donderdag 28/09 om 18u30”, klinkt het.

Beide clubs begrijpen de acties van de fans om hun ongenoegen daarover te uiten en hebben dat ook aangekaart bij de Pro League en rechtenhouder Eleven/DAZN.

Zowel RWDM als Union willen geen precedent scheppen, zo gaat het statement verder. “Maar we zijn er van overtuigd dat deze belangrijke Brusselse derby voor alle voetbalfans toegankelijk moet zijn en dus op een haalbaar uur dient gespeeld te worden.”

Beide clubs zitten vooral met hun supporters. “Naast de organisatorische en mobiliteitsproblemen waarmee de twee clubs te maken zullen krijgen, en het verlies aan inkomsten voor de thuisclub, worden onze supporters benadeeld. En de fans zijn voor ons de hoofdrolspelers van het voetbal. Dit is een wedstrijd waar zij al zeer lang naar uitkeken en die ze nu dreigen te missen door het vroege aanvangsuur.”

Daarom roepen RWDM en Union alle betrokken partijen op om nogmaals samen te komen en een passende oplossing te vinden. “We hopen oprecht dat deze derby onder de best mogelijke omstandigheden en zo kan de Zwanzederby de nodige positieve aandacht krijgen die deze wedstrijd verdient.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties