Aan de slag gaan bij Anderlecht of Standard? Jonathan Legear moet niet lang nadenken

Aan de slag gaan bij Anderlecht of Standard? Jonathan Legear moet niet lang nadenken

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag spelen Standard en RSC Anderlecht tegen elkaar. Een bijzondere wedstrijd voor Jonathan Legear, die een verleden heeft bij beide clubs.

Jonathan Legear trok van de jeugd van Standard naar die van Anderlecht, waar hij uiteindelijk zeven jaar als prof speelde. Vier jaar later kende hij nog een passage in het eerste elftal van de Rouches.

Zondag staan beide ex-ploegen van Legear op Sclessin tegenover elkaar. Hij denkt aan een gelijkspel, met misschien een klein voordeel voor de Rouches, zo vertelt hij bij de Waalse omroep RTBF.

“Ik zou het voordeel aan Standard geven, want tegen Brugge was het het publiek dat het verschil maakte”, klinkt het. “Het duwde ze negentig minuten lang vooruit en ze bleven het beste publiek van België. Wat iemand ook zegt, het speelt nog steeds een rol. Ik zou zeggen 60-40 voor Standard.”

En ook, mocht het er ooit van komen, over een mogelijke job binnen de staf van één van beide clubs, heeft Legear nu al een duidelijke keuze.

“Ik zou nog steeds voorrang geven aan Standard. Ik ben hier opgegroeid, ik ben hier opgeleid, ik was supporter van deze ploeg. Het is de club uit mijn stad, dus de prioriteit ligt daar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties