Doemscenario voor Antwerp duikt op na schorsing Marc Overmars voor grensoverschrijdend gedrag

Doemscenario voor Antwerp duikt op na schorsing Marc Overmars voor grensoverschrijdend gedrag

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Moet Royal Antwerp FC dan toch nog vrezen voor een doemscenario als het gaat over Marc Overmars? Een schorsing in Nederland lijkt mogelijk toch nog tot een verplicht ontslag te kunnen gaan zorgen.

Marc Overmars krijgt in Nederland een schorsing van een jaar wegens grensoverschrijdend gedrag. In zijn periode bij Ajax Amsterdam maakten verschillende vrouwen binnen de club melding en dat leidde ook tot zijn ontslag bij de Ajacieden.

De schorsing die Overmars nu gekregen heeft is in principe enkel voor Nederland. En zo leken Overmars en Antwerp gewoon hun werk te kunnen voortzetten. Maar er zit een ferm addertje onder het gras, weet Het Laatste Nieuws.

Wereldwijde schorsing?

Het dossier moet namelijk door de Nederlandse voetbalbond verplicht ook gemeld worden bij de Wereldvoetbalbond FIFA. Als de FIFA dan dezelfde maatregelen oplegt, dan wordt de Nederlande schorsing van Overmars er plots eentje op wereldniveau.

In dat geval zou een gedwongen ontslag kunnen volgen voor de Nederlandse technisch directeur van Antwerp. "Als onze club de uitspraak en de motivering heeft kunnen bestuderen, zal er communicatie volgen", blijven ze ondertussen bij stamnummer 1 ferm op de vlakte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties