Eric Van Meir stipt probleem aan waar zelfs Glen De Boeck niks aan kan veranderen

Eric Van Meir stipt probleem aan waar zelfs Glen De Boeck niks aan kan veranderen
Foto: © photonews

KV Kortrijk heeft zijn eerste reanimatie onder Glen De Boeck gekregen. Maar genoeg om te overleven is dat zeker nog niet.

De cijfers die Glen De Boeck met KV Kortrijk gehaald heeft spreken voor zich. “Het is frappant dat KV Kortrijk, ondanks de 9 op 42 in totaal, nu toch een 7 op 18 heeft sinds de komst van De Boeck”, zegt analist Eric Van Meir aan de Krant van West-Vlaanderen.

Een opsteker, maar het is zeker nog niet genoeg. “Er lijkt toch een positieve wind door de club te razen. Het wordt uitkijken naar wat komt na de interlandbreak.”

De weken van de waarheid komen er echter aan, met achtereenvolgens KV Mechelen, KAS Eupen en dan Westerlo. Tussenin zit ook nog het bekerduel tegen RWDM in de kalender.

Toch zal het voor de Kerels bijzonder moeilijk worden om te overleven in de Jupiler Pro League. “Het ligt meer aan wat er voor het seizoen gebeurde. Ik denk dat de kern van KV Kortrijk gewoon niet breed genoeg is.”

“Dat is zeker geen verwijt naar de coaches. Ze doen wat ze kunnen met de middelen die ze hebben. De farce met de overname, die er uiteindelijk niet kwam, heeft er volgens mij echt ingehakt. Het is dan ook niet onlogisch dat ze onderin het klassement kamperen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties