📷 Tifo van KV Mechelen niet goedgekeurd: sfeergroep geeft forfait voor match tegen Club Brugge

📷 Tifo van KV Mechelen niet goedgekeurd: sfeergroep geeft forfait voor match tegen Club Brugge
Foto: © photonews

KV Mechelen geeft vanmiddag Club Brugge partij. Het sfeervak achter doel dreigt echter leeg te blijven.

Sfeergroep Vijfentwintig Zeven maakte naar eigen zeggen de grootste tifo ooit Achter de Kazerne, maar uiteindelijk mag die niet opgehangen worden. 4.000 euro en honderden werkuren heeft die gekost en werd goedgekeurd door de veiligheidsdiensten. Uiteindelijk werd die wel afgekeurd.

De Pro League had het over ‘mogelijk aanstootgegevend’ door het personage van de computergame 'Red Dead Redemption' en uiteindelijk werden ook vragen gesteld bij de brandveiligheid van de folie van de tifo. Het clubbestuur keurde de tifo dan ook af.

“Een beslissing die volledig voorbijgaat aan het menselijk aspect”, meldt de sfeergroep aan Het Laatste Nieuws. “Een positieve actie, gefinancierd door de eigen supporters, waar talloze vrijwilligers zich puur uit clubliefde weken voor hebben ingezet wordt volledig tenietgedaan. Dit getuigt van weinig vertrouwen en respect.”

“De teloorgang van de supporterscultuur zal zich dus ook verderzetten Achter de Kazerne. Hetgeen onze club net onderscheidt van elke andere. Wij herkennen onze club niet meer. Vijfentwintig Zeven zal daarom niet aanwezig zijn voor de wedstrijd tegen Club Brugge, zondag”, klinkt het tot besluit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties