'Sterkhouder KRC Genk stuurt aan op vertrek en lijkt onhoudbaar, Genk weert zich met bijzonder stevig prijskaartje'

'Sterkhouder KRC Genk stuurt aan op vertrek en lijkt onhoudbaar, Genk weert zich met bijzonder stevig prijskaartje'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De African Cup of Nations heeft zijn gevolgen, ook voor de transfermarkt. Bij KRC Genk willen ze namelijk een pittige deal afblokken, omdat anders de spoeling wel héél erg dun wordt op een bepaalde positie.

Gerardo Arteaga lijkt steeds meer onhoudbaar voor KRC Genk. Olympique Lyon uit Frankrijk enerzijds, America en Chivas uit Mexico anderzijds zijn maar een paar van de ploegen die hem er heel graag willen bijhebben.

De Limburgers willen niet zonder slag of stoot iemand laten gaan dit seizoen, maar de 25-jarige Mexicaan was mogelijk wel de uitzondering op de regel. Al heeft de African Cup of Nations roet in het eten gegooid: zolang er geen vervanger is en Kayembé weg is, kan er geen sprake zijn van een deal.

En dus gaat Genk zich - met sterke man Dimitri De Condé - zich roeren als een duivel in een wijwatervat. Ze zouden volgens Zuid-Amerikaanse bronnen de prijs voor hem op liefst negen miljoen euro gelegd hebben.

America deed al een bod, maar dat bod werd meteen naar de prullenmand verwezen door de Limburgers. "Ik wil duidelijk zijn: we willen deze kern samenhouden en niemand laten gaan. Uitzonderingen heb je altijd - een niet te weigeren bod kan altijd - dat is overal zo. Maar wij gaan heel moeilijk doen", aldus De Condé in Het Laatste Nieuws

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties