Paniek in de tent? 'Sterkhouder KRC Genk stuurt aan op vertrek en lijkt onhoudbaar'

Paniek in de tent? 'Sterkhouder KRC Genk stuurt aan op vertrek en lijkt onhoudbaar'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze winter mogen we toch nog wel wat transfers verwachten hier en daar. Bij KRC Genk hadden ze een plan om iedereen te gaan houden, maar een sterkhouder lijkt nu toch te gaan vertrekken. Hij zou zelf ook aandringen op een transfer.

Gerardo Arteaga lijkt steeds meer onhoudbaar voor KRC Genk. Normaal gezien wilden ze bij de Limburgers niemand laten gaan deze winter, maar voor de 25-jarige Mexicaan zou er wel eens een uitzondering kunnen gemaakt worden. Of moeten worden.

Olympique Lyon was de eerste ploeg die interesse toonde, ondertussen alweer een maandje geleden. Daarna kwam de Mexicaanse topclub America zich melden bij de Limburgers. En dat heeft dan weer wat losgemaakt in Mexico.

Marktwaarde Arteaga ligt op zes miljoen euro, maar ...

Volgens Mexicaanse bronnen maakt nu ook Chivas aanspraak op de verdediger van KRC Genk. Zij zouden hun concurrent America op die manier willen aftroeven en de transfer zo snel mogelijk kapen. Arteaga zelf zou wel wat zien in een wintertransfer.

Hij ligt nog tot medio 2025 onder contract bij KRC Genk en dus zou een deal in 2024 een win-winsituatie zijn voor iedereen. Zijn marktwaarde zakte onlangs van zeven naar zes miljoen euro volgens Transfermarkt, maar een wintertransfer lijkt voor meer dan dat bedrag enkel wenselijk voor Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties