Topspeler uit de Jupiler Pro League: "Een schande dat Toby de Gouden Schoen heeft gewonnen"

Topspeler uit de Jupiler Pro League: "Een schande dat Toby de Gouden Schoen heeft gewonnen"
Foto: © photonews

Toby Alderweireld won de Gouden Schoen. Het gebeurt niet vaak dat een verdediger deze trofee mee naar huis mag nemen.

De Gouden Schoen blijft ook enkele weken na de uitreiking voor de nodige beroering zorgen. In een interview met Het Laatste Nieuws gaat Tarik Tissoudali van KAA Gent wel heel erg ver in zijn analyses.

Als hij zelf iemand mag kiezen en het is niet zichzelf of een ploegmaat van KAA Gent, dan komt hij bij Bilal El Khannouss uit. “Maar ja, van hem wordt dus gezegd: 'Hij scoort niet genoeg.' Terwijl El Khannouss heel vaak de assist op de assist geeft”, klinkt het.

Skov Olsen is een standaard buitenspeler

Een tweede en derde naam noemen is moeilijk. Bij Anderlecht? “Op dit moment? Niemand.” Skov Olsen van Club Brugge? “Hij is voor mij een standaard buitenspeler. Niet echt iets speciaals”, gaat Tissoudali verder.

En dan komt er een wel heel opvallende uitspraak op tafel te liggen. “Ik kan toch ook geen verdediger noemen? Ik vind Toby Alderweireld een topverdediger, maar het is een schande voor alle aanvallende spelers in onze competitie dat Toby de Gouden Schoen heeft gewonnen.”

Als hij dan toch moet kiezen komt Vincent Janssen op het lijstje. Volgens Tissoudali is het iemand die spelers rondom hem beter laat renderen. Van Union SG zou hij Puertas niet kiezen, maar wel Amoura. “Snel, doelgericht, heeft een actie, en scoort makkelijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties